Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Yedisu İlçesinde yetişen ve 2021 yılında İl Müdürlüğümüzce Türk Patent ve Marka Kurumuna tescil edilen Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi'nin yaygın olarak üretilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.
İl Müdürlüğümüzce 2021 yılında Yedisu İlçemizde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantıları ve yapılan hibeli tohum desteği yaşanan kuraklığa rağmen 2020 yılında üretim alanı 200 dekarken 2021 yılında üretim alanı %75 artarak 350 dekara çıkmış olup, 53.000 kilogram ürün elde edilmiştir. 2022 yılında ise Yedisu Horuz Kuru Fasulye üretim alanının 350 dekardan 600 dekara çıkarılması hedeflenerek Yedisu İlçemizde 4.840 kg. %75 hibeli Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi tohumu Teknik personellerimizce Fasulye yetiştiriciliği hakkında yapılan bilgilendirme toplantısı sonra yapılan törenle çiftçilerimize dağıtımı gerçekleştirildi.
Dağıtım Törenine Yedisu Kaymakamı Sayın Mehmet KAYA, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, DSİ 94. Şube Müdürlüğü Teknik Personelleri ile İlçe Müdürlüğümüz Teknik Personelleri, Köy Muhtarları ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı.